گزارش کارآموزی معماری،نماكاري

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
گزارش کارآموزي معماري-نماكاري در 24 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

بخش اول : آشنايي كلي با مكان كار آموزي 1

بخش دوم : آموخته هاي اجرايي 1

گزارش اصلي 1

1 ـ تعريف و هدف از داربست 1

ـ انواع داربست 2

2 ـ سنگ كاري 5

تعريف سقف 9

پوشش سقف هاي شيب دار 10

تعريف سقف كاذب و انواع آن 12

موزاييك فرش 14

طريقه ساخت موزاييك 16

سراميك كاري 17

سفيد كاري 21



مقدمه :

در دنياي امروز و آينده فن آوري كارهاي اجرايي همراه با نوآوري كه هر روز صنعت ساختمان را متاثر مي كند لزوم آموختن هرچه بهتر روش هاي درست كارهاي عملي ساختماني را ايجاب مي كند .

نحوه انتخاب درست و بجاي مصالحي چون آجر ، سيمان ، گچ ، بلوك و ديگر مصالح و همچنين طرز درست مصرف كردن آنها از اهميت فراواني برخودار مي باشد .

از آنجا كه مصالح ساختمان و نيز مصالح جنبي و وابسته ي به آن بسيار فراوان ومتنوع مي باشد بنابراين لزوم اجراي عمليات ساختماني چه در كارگاههاي آموزشي و يا در كارگاههاي اجرايي ساختماني كمك شايايي به ما خواهد نمود .



تشكر وقدرداني :






در پايان نهايت سپاس و قدرداني را از استاد ارجمندم جناب آقاي مهندس
گله خيلي و همچنين عليزاده مقدم سرپرست كارگاه شركت فني و مهندسي ايمن فراز گلستان را دارم و از خداوند آرزوي توفيق روز افزون براي اين دو عزيز مي نمايم .

بخش اول : آشنايي كلي با مكان كار آموزي

اين پروژه مدرسه اي است دو طبقه با اسكلت بتوني و سقف تيرچه بلوك كه داراي 3 قسمت اصلي و كلي مي باشد :

1 ـ قسمت شرقي مدرسه كه مربوط به كلاس دانش آموزان مي باشد .

2 ـ قسمت مركزي كه ساختمان اداري مدرسه است .

3 ـ قسمت غربي مدرسه كه شامل نمازخانه مي شود . نماي اين ساختمان كاملا سنگي است پوشش سقف نيز از جنس سفال مي باشد . در گذشته در اين مكان مدرسه و سرويس وجود داشت كه بعد از تخريب مدرسه و سرويس جديدي كه 8 چشمه مي باشد درست شد ، سقف سرويس هم از جنس سفال است .

4 ـ زمان اجراء كار : اين پروژه نزديك به 3 سال مي باشد كه در دست اجراء است و بايد تحويل داده شود .

بخش دوم : آموخته هاي اجرايي

گزارش اصلي :

يكي از عمده كارهايي كه در اين مدت مشاهده كردم نصب و جمع كردن داربست بود زيرا مساحت زيادي در اين كار مربوط به نصب سنگ بود كه توضيحات بيشتر در پايين توضيح داده مي شود .

1 ـ تعريف و هدف از داربست

كارگر تا زماني كه روي زمين ايستاده ، مي تواند تا ارتفاع محدودي كار كند و براي ادامه كار در قسمت بالا ، بايد وسيله اي در زير پاي خود قرار دهد . بديهي است هر چه ارتفاع ديوار بالا رود ، وسيله ي زير پا هم بايد بلندتر شود . اين وسيله در كارهاي ساختماني داربست نام دارد . در قديم براي اجراي ساختمان هاي بلند ،‌ با ريختن تدريجي خاك به زير پاي بنا ، كف را كم كم بالا مي بردند و ارتفاع مورد نياز را تأمين مي كردند . پس از احداث و انجام ساختمان ، خاك ريخته شده را برمي داشتند تا به كف


















اوليه برسند . از يك طرف پر زحمت بودن اين عمل و از طرفي نياز روزافزون به ساختمان هاي بلند ، انسان را وادار كرد تا از وسيله اي سبك و راحت براي اين منظور استفاده و جمع كردن داربست كند . همراه با سبكي و راحتي ، مسأله ي ايمني ، سرعت در برپايي ، استفاده و جمع كردن داربست هم براي انسان مطرح بود تا بلاخره به داربست هاي امروزي دست كيافت .





ـ انواع داربست

1 ـ داربست كوتاه :

در ساختمانهايي با ارتفاع كم و در ساختمان هاي داخلي ، ار داربست هاي كوتاه و سبك استفاده مي كنند . معمولا در اين مورد دو عدد شبكه و يك يا دو تخته زير پا قرار
مي دهند اين كار اصولي و ايمني نيست بخصوص موقعي كه از شبكه به صورت خوابيده استفاده شود زيرا چرخش ناگهاني شبكه ، احتمال سقوط كارگر را به دنبال دارد . استفاده از خرك به خاطر امنيت بيشتر به مراتب بهتر از شبكه است . خركها را از چوب يا فلز مي سازند . خركهاي چوبي را اگر با چهار تراش هايي به ابعاد 8×8 يا 10×10 سانتي متر بسازند و در آن ها به اندازه اي كافي تخته هاي چپ و راست و دستك به كار برند از كارايي خوبي برخوردارند . حداكثر فاصله دو خرك از يكديگر 3 متر است و در صورت نياز ، 2 خرك را مي توان روي هم قرار داد به شرط آنكه ارتفاع آنها از 4 متر بيشتر نشود . با دو عدد نردبان دو طرفه و تخته زير پايي ، داربستي موقت براي كارهاي سبك مي سازند .

2 ـ داربست بلند فلزي :

اين داربست ها را با لوله هاي فولادي با قطر 3/48 ميلي متر يا حداقل 4 ميلي متر و بست هاي مربوط مونتاژ مي كنند با اتصال لوله ها به يكديگر به وسيله بست ها در زماني نسبتاً كوتاه مي توان داربستي ثابت و محكم بوجود آورد و از آن براي كار در ارتفاع استفاده كرد . براي جلوگيري از واژگون شدن ، بايد داربست را به طريقي مناسبي به ديوارهاي ساختمان مهار كرد . حداكثر فاصله دو مهار از يكديگر 6 متر است .

ـ وسايل اتصال و متعلقات مربوط كبه داربست بلند فلزي :

1 ـ بست زوجي : اين بست وسيله اتصال لوله هاي عرضي به پايه هاي عمودي است .

2 ـ بست گردان : به وسيله اين بست ، دو لوله را مي توان به هر زاويه اي به هو وصل كرد .






















3 ـ بست لوله هاي افقي : اين بست دو لوله افقي را تحت زاويه ي 90 درجه به يكديگر وصل مي كند .

4 ـ ميله ي شكاف دار اتصال : براي طويل كردن دو لوله ي داربست به كار مي رود .

5 ـ پايه ي قابل تنظيم : به جداره ي داخلي پايين لوله متصل مي شود و به وسيله آن ارتفاع پايه ي داربست تنظيم مي شود .





3 ـ داربست ( سكوي ) پيش آمده :

اين نوع داربست از سطح ساختمان به صورت سكو بيرون مي زند و به همين جهت به آن داربست پيش آمده مي گويند . اين داربست به ديواره هاي ساختمان تكيه دارند و در مكان هايي كه بر پا سازي داربستهاي مرسوم از سطح زمين غير ممكن يا پرهزينه باشد مورد استفاده قرار مي گيرد . همين طور كه ساختمان بالا مي رود ، آنها هم از ديوار باز مي شوند و توسط جرثقيل در محل جديد نصب مي شوند و به اين ترتيب در مصالح داربست صرفه جويي زيادي بعمل مي آيد .

2 ـ سنگ كاري :

1 ـ ابزار : دستگاه فرز حافظ دار ـ خط كش ـ ميخ سركج ـ كاردك و گونيا

2 ـ مراحل كار گذاشتن سنگ پلاك :

الف ) در نما سازي گسترده ، قبل از نصب سنگ هاي بي رنگ و شيري و مرمر و نظاير آن در ازاره از سنگ سياه رنگ دو تشيه در يك يا در چند رج استفاده مي شود .

ب ) بعد از نصب سنگ سياه دو تشيه سنگ پلاك شيري يا به رنگ ديگر يا يك سانتي متر پيش آمدگي نصب مي شود كه جلوه خاصي به نما مي دهد .

ج ) گاهي بعد از كار گذاشتن سنگ ازاره از وجود قرنيز سنگ به ضخامتهاي مشخص استفاده مي شود . لبه هاي سنگ قرنيز پخ زده مي شود .

د ) بعد از كار گذاشتن سنگ قرنيز سنگ نما نصب مي شود .



1 ـ ملات بين دو دليل به صورت تخت و بلندتر از سطح زير موزاييك دليل به اندازه 50 ميلي متر پخش مي شود .

2 ـ ريسمان كار را بين دو دليل كشيده و تنظيم مي كنيم .

3 ـ موزاييك فرش با رعايت درز و قرار نگرفتن ملات بين درزها ، تخماق زدن و هم بادسازي در راستاي ريسمان كار بنايي اجرا مي شود .

تمييز كردن سطح موزاييك فرش شده :

1 ـ پس از دوغاب ريزي با كمچه كش دوغاب سفت شده درزها را پر مي كند .

2 ـ گرد سنگ و خاك سنگ را به نسبت يك پيمانه از هر يك به صورت خشك مخلوط كرده بر سطح دوغاب لاي درزها مي پاشيم و روي سطح موزاييك فرش پهن مي كنيم .

3 ـ دوغاب ماسه سيمان را گرد سنگ و خاك سنگ جذب مي كنند از اين رو با لبه كمچه ، خاك سنگ و گرد سنگ نمناك از سطح موزاييك فرش جمع آوري مي شود .

4 ـ پس از پايان كار ، با پارچه سطح موزاييك فرش و درزها تمييز مي شود .

طريقه ساخت موزاييك :

به اين ترتيب است كه ملات ماسه سيمان كم آب را در قالب مي ريزند و آن را تحت فشار قرار مي دهند تا متراكم شوند . براي ازدياد مقاومت ، در زمان خوگيري آن را مرطوب نگه مي دارند .

موزاييك از دو قشر تشكيل شده است :

الف ) قشر زيرين يا آستر كه مخلوطي از سيمان پرتلند و ماسه شسته به قطر 5 ميلي متر و به نسبت حجمي 1 به 3 است ( 1 قسمت سيمان و 3 قسمت ماسه )

ب ) قشر رويه ( پاخور ) كه در معرض سايش است و از سيمان پرتلند با تكه هاي سنگ ، خاك سنگ و پودر سنگ به صورت صيقلي ساخته شده است . سطح موزاييك ممكن است آج دار يا ساده باشد و به صورت مربع يا چند ضلعي با ابعاد مختلف ساخته
مي شود .

پر مصرف ترين ابعاد موزاييك 5/2×25×25 و 3×30ة30 سانتي متر مي باشد و بعد از آنها 40×40×40 سانتي متر است .

سراميك كاري :

ـ محاسن سراميك : پوشش كاشي به خاطر صيقلي بودن ، عدم نفوذ آب و رطوبت ، همچنين امكان شست و شوي سريع و رعايت بهداشت بسيار مورد توجه است .

ـ معايب سراميك :

1 ـ سراميك در مقابل تغييرات ناگهاني دما ، آسيب پذير است .

2 ـ بعلت ترد بودن جنس لعاب سراميك بايد توجه داشت به سراميك ضربه وارد نشود زيرا اين كار در سراميك كاري باعث خرد شدن ، شكستن و جدا شدن سراميك از سطح كار مي شود .

نحوه بريدن و نيمه كردن سراميك :

1 ـ اندازه مورد نياز را روي سطح سراميك نشانه گذاري مي كنيم .

2 ـ با مداد ، خط نشانه سرتاسري بر پشت سراميك رسم مي شود .

3 ـ كناره سراميك ديگر يا خط كش را در راستاي خط پشت سراميك قرار مي دهيم .

4 ـ به وسيله ميخ بلند سركج يا معمولي چند بار در راستاي خط كش مي كشيم تا گل سراميك با گود شدن داراي خط سرتاسري شود . گاهي با الماس روي سراميك خراش مي هيم .

5 ـ پس از گود شدن گل پشت سراميك به اندازه دو ميلي متر ، سراميك را از سطح رو در محلي مستقيم ، ثابت و با لبه تيز قرار مي دهيم .

6 ـ با اهرم كردن از دو طرف سراميك به طرف پايين ، كاشي دو نيمه مي شود .

آماده سازي سطح ديوار براي كار گذاشتن كاشي

1 ـ براي كار گذاشتن سراميك ، سطح ديوار بايد با دقت تميز شود ، زيرا وجود گرد و خاگ روي ديوار نمي گذارد ملات ماسه و سيمان و يا دوغاب ماسه و سيمان به ديوار بچسبد ، چنانچه بندهاي ديوار با ملات زيادي پر شده باشد ، بايد آن را تراشيد .

2 ـ پس از تميز كردن ديوار بايد چند مرتبه روي آن آب پاشيد تا خيس شود و آجر ديوار آب ملات را جذب نكند و در اصطلاح ملات نسوزد و به ديوار بچسبد .

كارگذاشتن كاشي بر سطح ديوار :

« كار گذاشتن كاشي روي سطح ديوار به 3 روش انجام مي گيرد به دليل اينكه در پروژه مورد نظر از روش دوغاب ريزي استفاده شده اين روش بيشتر توضيح داده مي شود »
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 1583 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 24

حجم فایل:521 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: