گزارش کارآموزی معاونت فنی و عمرانی منطقه 9

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي معاونت فني و عمراني منطقه 9 در 52 صفحه ورد قابل ويرايش

معرفي مکان کارآموزي:

معاونت فني عمراني منطقه 9 (زير نظر شهرداري منطقه 9)

سرپرست کارآموزي: آقاي مهندس تيراندازيان

آدرس: سه راه گوهردشت – ميدان مادر – به سمت ميدان هفت تير – جنب شهرداري – منطقه 9 – سمت چپ – ساختمان آجر قرمز

کارهاي انجام شده معاونت عمراني از سال 84-82

کارهاي در دست اجراي معاونت عمراني:

ليست پروژه هاي عمراني از سال 82 تا 84

1- احداث زيرگذر سه راه رجايي شهر

2- احداث زيرگذر ميدان آزادگان

3- احداث ساختمان اداري شهرداري منطقه 10

4- احداث کتابخانه شريعتي

5- احداث درمانگاه شهرداري

6- احداث ساختمان اداري منطقه 3

7- احداث سمينار مجتمع تجاري منطقه 3

8- احداث فرهنگسراي منطقه 3

9- ايستگاه آتش نشاني سرحدآباد (منطقه 2)

10- ايستگاه آتش نشاني منطقه 3

11- ايستگاه آتش نشاني منطقه 5

12- ايستگاه آتش نشاني منطقه 6

13- ايستگاه آتش نشاني منطقه 7

14- ايستگاه آتش نشاني فاز 4 مهرشهر (منطقه 4)

15- ايستگاه ستاد مرکزي فرماندهي آتش نشاني

16- احداث باغ خانواده

17- احداث مجتمع فرهنگي ورزشي بهشت بانوان

18- احداث سالن ورزشي سيدالشهدا (منطقه 1)

19- احداث پروژه آسمان نما

20- احداث مجتمع رفاهي کارکنان شهرداري کرج (شتارود)

21- احداث کتابخانه هوشيار (منطقه 5)

22- احداث پارک پامچال منطقه 7

23- احداث پارک رزکان

24- احداث پل ترک آباد

25- احداث ساختمان مرکزي شهرداري کرج

26- احداث ترمينال شمال

27- اجراي اصلاح هندسي ميدان مادر

28- اجراي اصلاح هندسي ميدان دانشگاه

29- اجراي اصلاح هندسي ميدان هفت تير

30- احداث سالن ورزشي برزنت (منطقه 5)

مرخصي هاي اداري شهرداري – معاونت عمراني:

سالي يک ماه مرخصي و هفته 2 ساعت مرخصي ساعتي

انواع بازنشستگي: بازنشستگي کشور، بازنشستگي تامين اجتماعي

بازنشستگي مردان: با 60 سال سن و 30 سال خدمت

بازنشستگي زنان: در مشاغل خاص معمولا بين 20 و 25 سال

چند سال خدمت: 30 سال خدمت

بازنشستگي زودتر از موعد سن بازنشستگي: بيماري – فوت – از کارافتادگي کلي

استخدام:

انواع استخدام: استخدام موقت – حق الزحمه اي – کارمندي: رسمي کشوري – ثابت شهرداري – کارگري

رسمي – کارگر دائم – کارگر موقت

ميزان حقوق: 1350000 حداقل حقوق

اخراجي: کارگري بر اساس رأي کميته انضباط کار

کارمند بر اساس آراء هيأتهاي تخلفات اداري يا مراجع قضائي

زير پوشش کدام بيمه: بيمه تأمين اجتماعي – بيمه خدمات درماني

تقسيم وظايف معاونت عمراني افراد و اتاقها:

وظايف در هر سازمان يا موسسه بر اساس ساختار تشکيلاتي تعريف شده. يعني هر شخص که عهده دار سمت يا مسئوليتي مي گردد بر اساس قانون امور استخدامي از شرح وظايفي مخصوص برخوردار است که طبيعتاً بايستي در چهارچوب ضوابط و مقررات انجام وظيفه نمايد.

مأموريت مهندسان:

در قالب وظايف محوله با صلاحيت مدير مربوطه انجام مي شود.


مقدمه

پناه دادن به انسانها عمومي ترين ويژگي خانه در سراسر جهان است. اما عوامل مثل آب و هوا مصالح موجود در محيط و اثرات فرهنگي موجب شده تا هر ملتي خانه هايي خاص خود را داشته باشند.

بشر نخستين، در جستجوي سر پناه به غارها پناه مي برد تا زمان حال که به ياري تکنولوژي پيشرفته پوشش دهانه هاي بزرگ امکان پذير شده همچنان به قوت خود باقي است.

در اين روند استفاده از طاقهاي قوسي و سازه هاي گنبدي بخاطر اجبار در استفاده از مصالح فشاري موجود و تحت فشار قرار گرفته مصالح اين نوع سازه ها براي ساليان دراز رايج ترين روش سقف زني بود.

با شناخت فولاد و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازي تحول عظيمي در اجراي سازه ها بوجود آمد. استفاده از هماهنگي بتن بعنوان عنصر فشار و فولاد بعنوان عنصر کششي انواع سقفها بتن و مرکب بوجود آمد.

يکي از اولين کاربردهاي فولاد ساختماني در کشور ما استفاده از آن براي اجراي نوعي سقف مسطح موسوم به طاق ضربي است.


تيرچه

مهمترين ويژگيهاي سقف تيرچه و بلوک در مقايسه با سقف تيرآهن – طاق ضربي و دال بتني يکپارچه

الف) به علت مصرف بلوکها توخالي و حذف بتن منطقه کششي در مصرف بتن صرفه جويي بسيار زياد مي شود.

ب) به علت کم بودن وزن فضاي متوسط سقف و زياد بودن ضخامت سقف در مقايسه با دال بتن مسلح، از مصرف فولاد کاسته مي شود.

ج) به علت توليد تيرچه و بلوک در کارخانه نيروي انساني کمتري مورد نياز است.

د) وزن تيرچه ها کم است، به طوري که به وسيله کارگر قابل نصب مي باشند و در ساختمانهاي با طبقات کم نياز به جرثقيل نيست.

هـ) به علت پيش ساخته بودن تيرچه و بلوک نصب سقف بسيار سريع و آسان است و به کارگران خيلي ماهري که به طور معمول براي اجراي سقفهاي بتن آرمه جهت قالب بندي و آرماتوربندي استخدام مي شوند، نياز نيست.

و) قالب بندي زير سقف به شمعبندي و نصب چهار تراش در فاصله هاي معين جهت تأمين تکيه گاه موقت تيرچه ها محدود مي شود.

ز) از نظر اجرايي، سرعت عمل بيشتري دارد و به کارهاي پر هزينه و وقت گير کارگاهي نيازي نيست.

ح) به طور يکپارچه بتن ريزي مي شود و بتن کمتري نسبت به سقفهاي بتن آرمه معمولي مورد نياز است براي مثال، براي سقف معمولي با ضخامت 14 سانتيمتر 140 ليتر بتن در هر متر مربع مورد نياز است. در سقفهاي اجرا شده با تيرچه و بلوک اين مقدار به حدود متوسط 60 ليتر کاهش مي يابد.

ط) مقاومت سقف اجرا شده با تيرچه و بلوک در برابر نيروهاي افقي (زلزله) بسيار خوب است.

ي) به علت توخالي بودن بلوکها سقف عايق حرارت است.

ک) به علت پيش ساخته بودن تيرچه و کنترل دقيق پوشش ميلگرد کشش در کارخانه مقاومت سقف حاصل در برابر آتش سوزي خوب است.

ل) به علت مسطح بودن زير سقف (در مقايسه با طاق ضربي) ضخامت نازک کاري به حداقل مي رسد، و در نتيجه بار مرده سقف کاهش مي يابد و در مصرف گچ صرفه جويي مي شود.

م) به علت سطح يکنواخت بالاي سقف براي فرش موزائيک به ملات کمتري نياز است.

ن) با توجه به مصرف کم فولاد، از نظر اقتصادي بسيار مناسب است.

اجراي سقف تيرچه و بلوک

به طور کلي به محض اينکه تيرچه و بلوکهاي انتهايي بين دو تکيه گاه اصلي قرار گرفتند شمبعندي و قالب بندي به وسيله چهار تراشهاي عمود بر جهت تيرچه که در مورد تيرچه هاي پيش ساخته خرپايي فاصله آنها از همديگر 1 تا 20./1 متر است انجام مي شود. تکيه گاه موقت در کنار ديوار اجرا گردد. موقع شمعبندي خيز مناسب برابر دهانه به طرف بالا در نظر گرفته مي شود تا پس از بارگذاري خيز منفي اوليه حذف شده و سقف مسطح گردد.

چهارتراشها و شمعها بايد طوري نصب شوند که بتوانند در مقابل نيروهاي وارده مقاومت نمايند آنها را بايد طبق اصول و قواعد مربوط به آن به يکديگر متصل کرد.

در اجراي تکيه گاههاي موقت و جمع آوري آنها نکته هاي زير بايد رعايت گردند:

الف) در صورتي که شمعها روي زمين تکيه داشته باشند بايد مطمئن بود که زمين زير شمع به علت دستي بودن خاک يا جذب رطوبت بعدي نشست نکند به طور کلي در صورت سست بودن زمين بايد با افزايش سطح تکيه گاه شمعها و جلوگيري از نمناک شدن زمين از نشست جلوگيري کرد.

ب) چنانچه تکيه گاه شمعها سقف طبقه زيرزمين باشد، بايد وزن شمعبندي و سقف مورد احداث به منزله سر بار سقف زيرين در نظر گرفته شده و با توجه به عمر بتن سقف زيرين تقويت لازم براي آن پيش بيني گردد. در غير اين صورت سقف زيرين تحمل سربار وارده را ننموده و اين امر باعث آسيب ديدن آن خواهد شد.

ج) در جمع آوري تکيه گاههاي موقت نيز بايد از حصول مقاومت کافي سقف مورد نظر جهت تحمل وزن خود و سربارهاي وارده از جمله شمعهاي مربوط به سقف بالاتر، اطمينان حاصل کرد.

براي جلوگيري از پيچش تيرهاي T و براي توزيع يکنواخت بار روي سقف تيرچه و بلوک و همچنين در محلهايي که بار منفرد موجود باشد کلاف مياني بتن که جهت آن عمود بر جهت تيرچه هاست در سقف تعبيه مي شود حداقل عرض کلاف مياني برابر عرض بتن پاشنه تيرچه و ارتفاع آن برابر ارتفاع سقف خواهد بود.

در صورتي که بار زنده سقف کمتر از 350 کيلوگرم بر متر مربع و طول دهانه بيشتر از 4 متر باشد يک کلاف مياني در سقف تعبيه مي شود. حداقل سطح مقطع آهنهاي طولي آن بايد برابر نصف مقادير ميلگرد کششي تيرچه ها باشد. براي دهانه کمتر از 4 متر و بار زنده سقف کمتر از 350 کيلوگرم بر متر مربع به کلاف مياني نيازي نيست.

در مورد بار زنده بيشتر از 350 کيلوگرم بر متر مربع و دهانه 4 تا 7 متر دو کلاف مياني و براي دهانه بيشتر از 7 متر سه کلاف مياني اجرا مي شوند. حداقل سطح مقطع ميلگردهاي طولي آن برابر سطح مقطع ميلگردهاي کششي تيرچه خواهد بود.

ميلگردهاي کلاف مياني در بالا و پايين تعبيه مي شوند و حداقل قطر ميلگرد در مورد ميلگرد آجدار 6 ميليمتر و در مورد ميلگرد ساده 8 ميليمتر است. در صورتي که بار منفرد سبک روي سقف موجود باشد بايد توسط کلافهاي مياني مناسب بار منفرد وارده را روي تيرهاي T شکل پخش نمود.

در صورتي که عرض سوراخ از فاصله بين دو تيرچه مجاور کوچکتر باشد، کافي است که پيش از بتن ريزي دال بالايي در محل سوراخ جعبه اي چوبي قرار داده و دور آن بتن ريخته شود و پس از گرفتن قالب را خارج نمايند. چنانچه عرض سوراخ از فاصله بين دو تيرچه بيشتر باشد. تيرچه هاي مجاور آن را به صورت مضاعف اجرا کرده و لبه هاي بازشو را به وسيله تيرچه هاي کوتاهتر و ميلگرد تقويتي مي پوشانند سرانجام در صورتي که مقطع مرکب تيرچه هاي مضاعف براي تحمل بارگذاري مربوط ضعيف باشد به وسيله تيرهاي کمکي که به تيرهاي اصلي تکيه داشته باشند.

جزئيات اجراي تيغه روي سقف تيرچه و بلوک: در صورتي که تيغه در امتداد تيرچه ها واقع گردد توصيه مي شود در زير تيغه تيرچه هاي مضاعف با کنترل محاسباتي اجرا گردد. در مورد تيغه هاي عمود بر امتداد تيرچه ها مطابق آيين نامه وزن آنها به صورت بار گسترده در محاسبه لنگر خمشي تيرچه ها منظور مي شود.

سقف شيب دار با تيرچه و بلوک:

در حالت اول، تيرچه در امتداد شيب قرار مي گيرند و در حالت دوم عمود بر امتداد شيب چنانچه تيرچه ها در امتداد شيب باشند تحت اثر خمش ساده و نيروي محوري قرار خواهند گرفت و اگر عمود بر امتداد شيب باشند خمش آنها به صورت دو محوري يا به عبارت ديگر خمش مرکب خواهد بود. آنچه که در عمل اهميت دارد نحوه اتصال تيرچه به تکيه گاه است.








محافظت ساختمان در برابر حريق

رابطه بين ايمني از آتش سوزي و محافظت در برابر حريق يک رابطه جز و کل و محافظت برابر حريق يکي از راههاي سه گانه دستيابي به ايمني است. براي دستيابي به ايمني از حريق همواره کوششهاي ممانعت و محافظت منطقه همراه با فعاليتهاي آتش سوزي و مبارزه با حريق به طور جمعي و هماهنگ با يکديگر به کار گرفته مي شوند.

هدف از تنظيم مقررات و تدوين آيين نامه هاي حفاظت از حريق پيشبرد فرهنگ عمومي و کاهش در تلفات جاني و خسارات مالي ناشي از آتش سوزي در ساختمانها و ديگر ساختمانهاست. تدوين اين مقررات نبايد صرفاً بر اساس استفاده از تعداد مصالح خاص انجام گيرد. چرا که بعدها ممکن است مصالح هم ارز يا بهتري توليد شود.

آمارهاي آتش سوزيها در عين حال که مي تواند منعکس کننده مطالب مفيد باشد بازگوکننده مقدار تأثير يا ضعف مندرج در آيين نامه هاي معمول نخواهد بود. در حال حاضر خارج نمودن تمام مصالح و چيزهاي سوختني از نما و تأمين ايمني کامل يک فرض غير عملي است ولي اين امکان وجود دارد که مقدار آنها و چگونگي کاربردشان با تنظيم ضوابط و معيارهاي عمومي زير کنترل درآيد.

براي جلوگيري از گسترش و ادامه حريق در ساختمان و کاهش تلفات و خسارات ناشي از آتش سوزي، کوشش مستمر و مداوم در شناسايي و بازشکافي مسائل مختلف پيرامون طرحهاي گوناگون معماري و بهره گيريهاي مختلف از بنا ويژگيهاي ساختماني و اجرايي و نيز خصوصيات انساني استفاده کنندگان ساختمان در رابطه با عملکرد آتش و حريق امري ضروري و حتمي است.

آزمايشهايي که براي تشخيص و تعيين مقاومت در برابر حريق يک ساختمان و يا اعضاي آن انجام مي شود بايد در شرايط حريق و يا آتش با مشخصات منحني زمان – درجه حرارت صورت گيرد. شرايط پذيرش يک نمونه با توجه به اينکه در کدام قسمت از بنا و يا در چه نوع بنايي به کار رود و اينکه آن بنابراين چه منظوري در نظر گرفته شده و داراي چه بار حريقي باشد، متفاوت است. اگر نحوه تهويه تحت کنترل باشد مي توان شدت و دوام آتش سوزي را با محاسبه بار حريق پيش بيني کرد. درجه مقاومت مورد نياز براي هر يک از اعضاي ساختمان در هر مورد با توجه به شدت و دوام حريق تعيين مي شود.

براي شناسايي تهديدات و خطرات حريق بايد مسائل فراوان و گوناگوني را در زمينهاي مختلف مورد آزمايش تحقيق قرار داد. شرايط آزمايش براي هر جزء بايد مشابه اوضاع حريق واقعي تعيين شود. اين آزمايشها علاوه بر اينکه در شناخت و مقايسه و تحکيم نظريه هاي اصولي مفيد باشند. راهنماهاي با ارزشي براي تعيين معيارها مقررات و خواسته هاي آيين نامه هاي حفاظت از حريق نيز هستند. به طور کلي و در همه حال يک اصل وجود دارد که لازم است دقيقاً مورد توجه قرار گيرد.

پيش نيازهاي ضروري حفاظت از حريق براي يک بنا متناسب است با بار حريق موجود در آن بنا اعم از مصالح مصرف شده در ساختمان و محتويات مربوط به نوع تصرف در ساختمان در بناهاي غير قابل احتراق که اعضاي بار بر ديوارها تقسيم کننده هاي فضا و به طور کلي سفت کاري و ساخت ساختمان همه از مصالح غير قابل احتراق ساخته مي شود. شدت و دوام حريق به محتويات ساختمان (مصالح نازک کاري و اثاثه) بستگي مي يابد که خود اين محتويات بسته به نوع تصرف و چگونگي بهره گيري از بنا متفاوت است. در اين قبيل بناها مقدار مقاومت ساختمان در برابر حريق بر اساس بار محتويات قابل احتراق محاسبه و تعيين مي شود.

تشخيص و تعيين مقدار احتراق پذيري تصرفهاي مختلف فقط با نمونه گيري و ايجاد حريقهاي آزمايشي امکانپذير است. استفاده از تجربيات ديگران در اين زمينه بايد با دقت و احتياط کافي همراه باشد.

در بعضي از تصرفها مانند تصرفهاي صنعتي و انباري باري محتويات قابل احتراق در قسمتهاي مختلف به قدري متفاوت است که عملاً نمي توان ميانگين باري براي آنها تعيين کرد.

براي تنظيم مقررات محافظت در برابر حريق ابتدا بايد مقدار و مشخصات احتراق پذيري خطرات احتمالي حريق و مشکلات ايمني تصرفها را جداگانه و به تفکيک بررسي کرد. خطرات حريق به مشکلات ايمني هر گروه از تصرفها با توجه به مشخصات و خصوصيات جمعي و فردي متصرفان بنا (تعداد، وضعيت جسمي و روحي، سن و ...) و مقررات حاکم بر ساختمان بررسي و تجزيه و تحليل مي شود. براي کاستن از اضطراب و کاهش وحشت ناشي از حريق به کار گرفتن علامتها و تجهيزات مناسب معماري مي تواند تا حدود زيادي ثمر بخش باشد.

ايمني ساکنان ساختمان در برابر حريق در گرو دو اصل اساسي است:

1- فراهم بودن امکان دور شدن سريع از حريق

2- ممانعت از گسترش سريع آتش

دستيابي به اين دو اصل به موارد زير مربوط خواهد بود:

- تأمين خروجيهاي کافي راههاي فرار و تسهيلات پناهگاهي.

- در حصار قرار دادن و مسدود کردن معابر عمودي حريق و تنوره هاي ساختمان.

- صرف نظر نمودن از مصرف مصالح زود اشتغال و پر دود در نازک کاريها و تزيينات داخلي ساختمان.

عايق کاري اتصالات لوله کشي:

اتصالات از قبيل سه راه و زانو و غيره مشابه لوله ها و بضخامت آنها عايق کاري مي شوند براي پوشش عايق روي اتصالات در صورت امکان از عايق هاي پيش ساخته شده استفاده خواهد شد در غير اين صورت از کرباس 8 اونس که با پلاستيک آغشته شده است استفاده مي گردد. ضمناً مي توان بجاي دو مورد بالا از عايق ساخته شده در کارگاه استفاده نمود و در اين صورت از عايق پنبه نسوز استفاده مي شود و بشرح زير عمل مي گردد:

ابتدا سطح مربوطه را با لايه هاي مخلوط 50% پنبه نسوز و سيمان به ضخامت اينچ مي پوشانند و پس از خشک شدن لايه هاي بعدي را اضافه مي کنند تا ضخامت کلي لايه ها با ضخامت عايق لوله مجاور يکسان شود. بعد از عايق کاري روي پنبه نسوز را با کرباسي آغشته به پلاستيک مي پوشانند.

عايق پشم شيشه:

عايق کاري لوله هاي آب گرم و سرد با عايق پشم شيشه به ضخامتي که در مقادير کارها معين گرديده است انجام گرفته و بشرح زير مي باشد:

الف- عايق هاي پيش ساخته شده.

در مورد لوله هائي که در کانال نصب مي شوند روي عايق با گوني قيراندود پوشانيده شده و با مفتول نرم گالوانيزه محکم مي شود.

پس از پيچيدن مفتول – روي لوله قير اندود مي گردد.

در مورد لوله هاي مرئي روي عايق پوششي از کرباس 8 اونسي شده و لبه هاي کرباس کاملاً با چسب محکم و روي آن با ماستيک بضخامت حداقل اينچ کاملا صاف و سخت مي گردد.

ب- عايق هاي معمولي – پس از نصب عايق روپوش آن مانند قسمت الف خواهد بود.

پ- عايق پيش ساخته شده بايد داراي الياف نرم بوده و وزن مخصوص آن 100 کيلوگرم در متر مکعب باشد.

عايق کاري کانالهاي هوارساني:

الف- کانالهاي هوارساني با عايق پشم شيشه صفحه اي با روپوش قيراندود با وزن مخصوص 6 پوند براي هر فوت مکعب عايق کاري مي شوند.

کانالهائي که عايق مي گردند بشرح زير مي باشند:

1- کليه کانالهاي هوارساني که هواي تحت شرايط را باطاقها مي رسانند.

2- کليه کانالهاي برگشت در داخل موتورخانه و در قسمتهائي که خارج از منطقه تهويه مطبوع بوده و با محيط تبادل حرارتي دارند.

ب- روي عايق بايد بوسيله سيم هاي نرم گالوانيزه محکم سيم پيچي شده و در محلهائيکه امکان نفوذ آب وجود دارد بايد بوسيله پوششي بضخامت اينچ پنبه نسوز و سيمان (مخلوط 60%) روي عايق پوشانيده شود.

پ- قسمتهائي از کانال که به وسيله عايق جذب صدا بضخامت 1 الي 2 اينچ عايق مي شود احتياج به عايق مجدداً از نظر افت حرارت ندارد.


اجراي کارهاي تأسيساتي

تأسيسات آبرساني

ابعاد لوله ها و طرز تقسيم آب طبق نقشه هاي اجرائي خواهد بود که بايستي طبق اصول فني و با نهايت دقت انجام گيرد. خم کردن لوله ها اکيداً ممنوع است. تغيير جهت لوله ها اکيداً ممنوع است. تغيير جهت لوله ها مطلقاً بايستي بوسيله قطعات اتصالي صورت گيرد.

آب بندي کردن لوله ها با استعمال کنف و موئي و سرنج و روغن انجام مي گيرد در کليه انشعاباتي که از لوله هاي اصلي گرفته مي شود شير فلکه و مهره ماسوره بکار خواهد رفت بعلاوه در نقاط لازم طبق نقشه اجرائي يا دستور مهندس ناظر بايستي مهره ماسوره پيش بيني گردد که برداشتن و تعويض لوله ها هميشه با سهولت امکان پذير باشد.

براي تحويل لوله کشي ها بايد آن را با فشار 6 کيلوگرم بر سانتيمتر مربع (60 متر آب) امتحان نمود.

چنانچه در مدت 15 دقيقه افت فشار بيش از 25/0 کيلوگرم بر سانتيمتر مربع نباشد و هيچ عيبي در تأسيسات مشاهده نشود نتيجه آزمايش رضايت بخش است تهيه تلمبه و وسايل آزمايش مزبور بعهده پيمانکار است.

لوله کشي در آب در پايين ترين نقطه داراي شير تخليه کلي است که اين شير بمجاري فاضلاب وصل خواهد بود.

الف- منبع آب – منبع آب بايد طبق نقشه تهيه شده و در محل کار گذارده شود.

اتصال ورق هاي جدار منبع بوسيله جوشکاري يا پرچ انجام مي شود و معمولا دو کمربند يا بيشتر (بسته بگنجايش منبع و طبق نقشه هاي اجرائي) بجدار قائم منبع جهت استحکام آن جوش خواهد شد.

منبع آب بايستي از داخل رنگ شود تا از رنگ زدگي جلوگيي نمايد نوع رنگ آن بوسيله سازمان تعيين خواهد شد منبع داراي يک لوله سرريز و يک لوله خبر و يک کفشوي مي باشد سرريز و کف شوي بايد حتماً بفاضلاب بنا وصل گردد و لوله خبر تا محل تلمبه خانه ادامه يابد.

اتصال لوله ها به منبع بايستي با آب بندي کامل انجام گردد براي جلوگيري از اثر حرارت يا برودت از طرف سازمان دستور ساختن صندوق محافظ داده مي شود که بشرح زير بايستي ساخته شود.

زير منبع يک قطعه نمد بضخامت 3 ميليمتر گذارده خواهد شد و صندوق چوب که از هر طرف 15 سانتيمتر تا منبع فاصله داشته باشد تهيه و داخل آن قرار خواهد گرفت. فاصله مزبور را با خاک اره پر خواهد نمود در صورتيکه محل منبع جاي محفوظ باشد ممکنست دستور ديگري داده شود.

چنانچه براي آب مشروب منبع ديگري دستور داده شود آن منبع نيز طبق نقشه ساخته شده و براي جلوگيري از اثر حرارت و برودت صندوق محافظ براي آن پيش بيني مي گردد.

ب- مجاري فاضلاب

مجاري فاضلاب طبق نقشه اجرائي انجام خواهد يافت مجاري فاضلاب اصولا عبارت از لوله هاي چدين يا سيماني است و براي روشوئيها ممکن است از لوله هاي گالوانيزه باشد. اتصال لوله هاي چدني و آب بندي آن ها توسط کنف قيراندود و سرب شده انجام مي گردد، هر قسمت از تأسيسات مانند مستراح – دستشوئي و ظرف شوئي و غيره بايد بوسيله سيفون بلوله تخليه متصل گردد – حداقل قطر سيفونها در صورتيکه دستور ديگري داده نشده باشد بشرح زير مي باشد:

براي دستشوئي معمولي يا ظرف شوئي و مانند آن 30 ميليمتر.

براي لوله هاي گندآب و ظرف شوئي آشپزخانه که احتمال مسدود شدن بود. 5 ميليمتر. براي مستراحها 100 ميليمتر.

در کف حمامها مجراي مجهز با سيفون پيش بيني مي شود که در عين حال براي تخليه آب وان نيز ممکن است بکار رود.

لوله هاي قائم فاضلاب از طرف بالا از کف پشت بام گذشته و 60 سانتيمتر بالاتر از سطح بام منتهي به سر لوله تهويه مي گردد و در پايين نزديک کف زيرزمين داراي دريچه هاي بازديد خواهد بود که پاک کردن آن آسان باشد.

مجاري افقي فاضلاب بايد 03/0 باشد.

لوله هاي سيماني بايد حتماً از طرف داخل قير اندود گردد چنانچه سازمان دستور دهد سطح خارجي آن نيز قير اندود خواهد گرديد.

در فواصل مختلف و بخصوص در انتها و محل انشعاب دريچه هاي بازديد در نظر گرفته خواهد شد که پاک کردن مجاري ممکن باشد.

ج- چاههاي فاضلاب

محل و تعداد چاهها در نقشه ها معين شده است. عمق اين چاهها در محل بوسيله مهندس ناظر تعيين خواهد شد بهر صورت بايد طوري باشد که به طبقه قابل نفوذ برسد و مقداري هم از اين طبقه پايين تر برود.

د- چنانچه طبق نقشه ها فوسپتيک پيش بيني شده باشد بايستي آن را طبق نقشه هاي اجرائي و شرايط فني انجام داد.

هـ شبکه آتش نشاني

اين شبکه از لوله هاي گالوانيزه مي باشد جعبه هاي آتش نشاني داراي 20 متر لوله کتابي (برزنتي) و يک سر لوله برنجي خواهد بود و بايد طوري باشد که بمحض باز کردن در جعبه قرقره لوله و سر لوله بيرون آيد و بعلاوه طرز بکار بردن آن آسان باشد.

تأسيسات برق

لوله کشي برق و نصب لوازم – نصب لوله هاي برگمان در ديوارها و سقفها بايد در مجاري منظم و مرتبي که طبق نقشه هاي تفصيلي يا دستور مهندس ناظر کنده شده باشد صورت گيرد عمق اين مجاري کنده شده بايد باندازه اي باشد که لوله هاي برگمان تماماً در زير اندود آستر (گچ و خاک يا کاه گل و غيره) قرار گيرد و اگر لوله هاي فولادي در کف مصرف مي شود اين لوله ها در زير فرش کف کار گذارده شود.

در ساختمان هاي بتن مسلح بايد قبلاً محل عبور لوله ها طبق نقشه پيش بيني گردد بايد دهانه لوله هاي برق را موقتاً مسدود نگاهداشت تا از دخول مواد خارجي جلوگيري گردد.

خم کردن لوله ها بايد بوسله خم کن صورت گيرد و شعاع انحنا نبايد از 15 سانتيمتر کمتر باشد مگر در موارد مخصوصي که وضع مکان لزوم استعمال گوشه را ايجاد نمايد.

براي وارد کردن لوله ها بجعبه هاي تقسيم يا جعبه کليد و غيره بايد فلز سر لوله را تا 5/1 سانتيمتر با چاقو برداشته ولي ورق عايق آن را باقي گذارد.

بکار بردن لوله هاي سوراخ نشده ممنوع است چنانچه لوله هاي برگمان تحويلي از طرف سازمان داده شده باشد مقاطعه کار موظف است از عهده خسارت وارده بآنها از طرف کارگران و کارکنان خود برآيد.

مقدمه

کودک در کودکستان

رشد طبيعي و محيط با هم تعيين کننده چگونگي رشد هر کودک است. ژنها محدوده رشد را تعيين مي کنند و محيط، شرايط شکوفايي توانايي بالقوه را فراهم مي کند. هر نوزاد با توانايي سخن گفتن به دنيا مي آيد، ولي وقتي صحبت کردن را ياد مي گيرد که با ديگران صحبت کرده باشد. نوع زباني که هر کودک ياد مي گيرد و چگونگي استفاده از آن به محيط بستگي دارد که در آن زندگي مي کند. همين طور يک کودک طبيعي، بالقوه با عواطف و احساسات مختلف به دنيا مي آيد ولي نوع احساسات او به تجارب محيطي اش بستگي دارد.

در کودکستان مي توان جهت و ميزان گسترش رشد کودکاني را که در آن تربيت مي شود، تعيين کرد. البته کودکستان جاي خانواده را نمي گيرد. ولي مي تواند مکمل آن باشد، مشروط بر آنکه بتواند نقش خود را به عنوان عامل موثر در رشد ذهني، اجتماعي، عاطفي و اخلاقي کودک ايفا کند وگرنه سپردن کودک به محلي به اسم مهدکودک يا کودکستان و محبوس کردن بيست، سي کودک براي چند ساعت در يک اتاق در رشد و پرورش کودک تأثيري ندارد و گاه خانواده را مجبور به جبران خسارات کودکستان نيز مي کند.

کودکستان بايد اهدافي را دنبال کند که جوابگوي نيازهاي کودکان باشد. لازمه پيدا شدن اين اهداف وجود مربيان تربيت شده است که از تخصص و تجربه کافي برخوردار باشند و علاوه بر دوست داشتن کودکان از مسئوليت خود آگاه بوده چگونگي برخورد با کودکان را بخوبي بدانند، آگاهي از مراحل رشد شرط لازم براي هدايت کودکان در يک محيط مناسب بر مبناي حفظ آزاديهاي معقول آنان است تا از اين طريق آموزش غيرمستقيم آنان را در خلال بازي فراهم کند.

تأثير کودکستان در رشد اجتماعي کودک

از حدود سه سالگي نياز کودک به بازي با کودکان و دوستان همسن خود اجتناب ناپذير است. اگر کودکي تنها فرزند خانواده خود باشد و در محيطي زندگي کند که امکانات زيادي براي برخورد با کودکان ديگر نداشته باشد، کودکستان مي تواند بسياري از اين کمبودها را جبران کند.

يک کودکستان که شرايط تربيتي مناسبي دارد، محيط اجتماعي جديدي براي رشد کودک است و فرصتهاي زيادي براي يادگيري فراهم مي کند. کودکستان بسياري از رفتارهاي را که در خانواده ياد گرفته شده است، تقويت يا تعديل مي کند حتي مي توان بسياري از رفتارهاي نادرست را که احتمالاً در خانواده شکل گرفته در کودکستان اصلاح کرد يا از بين برد.

در کودکستان علاوه بر مربي، گروه همسالان نقش بسيار عمده اي در رشد کودک دارند. کودک از مربي و همسالان به عنوان الگو استفاده کرده از آنها تقليد مي کند مطالعات نشان مي دهد همان طور که در سنين اوليه، خانواده بيشترين نقش را در شکل گيري شخصيت کودک دارد. در اين گروه سني، گروه همسالان و مربيان بيشترين نقش را در ايجاد الگوهاي شخصيتي کودکان داراست. مربي کودکستان بعد از پدر و مادر از موثرترين الگوهاي براي همانندسازي کودک است. کودک بزودي در مي يابد که در کودکستان بايد روش ديگري را در پيش گيرد که با خانواده متفاوت است. در کودکستان دنياي جديد و متفاوتي به روي کودک گشوده مي شود؛ که در آن عوامل جديدي براي اجتماعي شدن وجود دارد.

ليست فضاهاي کودکستان

1- مديريت

2- فضا براي خدمه

3- فضاي کودکان زير يک سال

4- فضاي خواب کودکان

5- فضاي بازي کودکان

6- فضاي آموزش کودکان

7- سرويس بهداشتي

8- آشپزخانه

9- غذاخوري

10- محوطه بازي سرپوشيده

11- محوطه بازي تابستاني

خصوصيات مهدکودک

1- يک مهدکودک خوب بايد فاقد پله يا داراي پله هاي با ارتفاع کم باشد.

2- کف مهدکودک نبايد سفت باشد.

3- در مهدکودک بايد از رنگ هاي صورتي، ليمويي، آبي آسماني، زرد و ... استفاده شود و روي ديوارها از نقاشي کارتوني استفاده شود.

4- امکانات و وسايل بازي با توجه به سن کودکان بايد فراهم باشد.

5- فضاهاي خواب کودکان بايد طوري قرار گيرد که سر و صدا آنها را اذيت نکند.

6- فضاي بازي کودکان سرپوشيده بايد اندازه آن طوري باشد که امکان بازي به راحتي داشته باشد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1067 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 52

حجم فایل:36 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: