پروژه کارآفرینی تولید اکسید کروم(با ظرفیت 120 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد اکسيد کروم(با ظرفيت 120 تن در سال)در36 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

اکسيد کروم رنگ دانه اي سبز رنگ به فرمول Cr2O3 مي باشد که به صورت پودر با خلوص 98% توزيع مي گردد. اين ماده به علت خواص فيزيکي و شيميايي مناسب از جمله پايداري حرارتي بسيار بالا و مقاومت اسيدي و قليايي عالي در صنايع کاشي، سراميک، چيني سازي و صنايع توليد شيشه و لعاب کاري به عنوان ماده اي رنگزا استفاده مي گردد و در صنايع لنت سازي به عنوان تقويت کننده مقاومت سايشي لنت کاربرد دارد. در حال حاضر اين محصول به عنوان يک ماده اوليه براي صنايع فوق محسوب مي شود و عليرغم وجود معادن بسيار غني کروميک در استان هاي خراسان، هرمزگان و زنجان 85% نياز کشور تأمين مي گردد.

با توجه به اينکه کشور اسلامي ما در حال سازندگي و رشد و توسعه مي باشد و با توجه به اينکه سياست دولت محترم مبني بر صادرات هر چه بيشتر و رهايي يافتن از صادرات تک محصولي مي باشد، نياز به اين ماده روز به روز تشديد و کمبود آن محسوس تر مي باشد.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد اکسيد کروم





محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد اکسيد کروم مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 15 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

Johann Gottlob Lehmann در سال 1761 در کوههاي اورال ماده معدني نارنجي-قرمز رنگي پيدا کرد که نام آن را سرب قرمز سيبريايي نهاد. گرچه او به اشتباه آن را ترکيب سرب با آهن و سلنيوم انگاشت، آن ماده معدني در حقيقت کرومات سرب (PbCrO4)بود. Peter Simon Pallas در سال 1770 اين ماده معدني سربي قرمز رنگ(سرب قرمز سيبريايي) را در همان مکاني که Lehmann قبلا" ديده بود، مشاهده کرد که خصوصيات مفيد زيادي داشت. از جمله اين خصوصيات کاربرد آن به عنوان رنگدانه در توليد رنگ بود که استفاده از اين ويژگي به سرعت توسعه يافت. رنگ زرد درخشاني که از کروکوئيت ساخته شد به يک رنگ بسيار رايج تبديل گشت. سال 1797 Nicolas-Louis Vauquelin نمونه‌هايي از سنگ معدن کروکوئيت را پيدا کرد. او با مخلوط کردن کروکوئيت و اسيد هيدروکليريک موفق به تهيه اکسيد کروم (CrO3) گشت. سال 1798 Vauquelin متوجه شد که با حرارت دادن اين اکسيد در کوره‌هاي ذغالي مي‌توان کروم فلزي به دست آورد. او موفق به شناسايي مقدار کمي کروم در سنگ‌هاي قيمتي از جمله ياقوتو زمرد شد. در طول دهه اول قرن نوزدهم از کروم بيشتر به عنوان سازه‌اي در رنگ‌ها استفاده مي‌شد، اما امروزه عمده کاربرد آن (85%) در آلياژهاي فلزي است و مابقي موارد استفاده آن در صنايع شيميايي، مواد نسوز و صنايع پايه است.

کروم يکي از عناصر جدول تناوبي است که داراي نشان Cr و عدد اتمي 24 مي‌باشد.

کروم به شکل سنگ معدن کروميت ( H2CrO4 ) استخراج مي شود.اين عنصررابصورت تجاري با حرارت دادن اين سنگ معدن در حضور آلومينيوم يا سليکون تهيه مي کنند.تقريبا" نيمي از سنگ معدن کروميت جهان در آفريقاي جنوبي توليد مي شود.البته قزاقستان ، هند و ترکيه نيز از توليد کنندگان عمده آن هستند.مقدار کروميت اسخراج نشده بسيار زياد است اما از نظر جغرافيايي در قزاقستان و آفريقاي جنوبي متمرکز هستند.درسال 2000تقريبا" 15 ميليون تن سنگ معدن کروميت قابل فروش توليد شد و تقريبا" به 4 ميليون تن آهن- کروم به ارزش تقريبي 5/2 ميليارد دلار آمريکا تبديل شد.

اگرچه وجود کروم خالص بسيار نادر است ، مقاديري کروم خالص کشف شده است. معدن Udachnaya در روسيه نمونه هايي از کروم خالص توليد مي کند. اين معدن يک استوانه کيمبرليت غني از الماس است ،وهم کروم عنصري وهم الماس توليد مي کند.

کروم ، فلزي سخت ، براق و به رنگ خاکستري فلزي است که به‌شدت جلا مي‌گيرد، به سختي قابل جوش خوردن است و در برابر زنگ زدگي و سياه شدن مقاوم مي‌باشد.

معمولي ترين حالتهاي اکسيداسيون کروم 2+ ،3+ و 6+ است که 3+ پايدارترين آنها و حالتهاي 4+ و 5+ نسبتا" کمياب مي‌باشند. ترکيبات کروم در حالت اکسيداسيون 6، اکسيدکننده هايي قوي هستند.

کاربردها

موارد استفاده کروم:

در متارلوژي براي مقاوم کردن در مقابل پوسيدگي و در براقي نهائي:

بعنوان يک جزء در آلياژها ،مثلا"در فولاد ضدزنگ،

در آب کاري با کروم ،

در آلومينيوم آنادايز ،

بعنوان يک کاتاليزور.

از کروميت براي ساخت قالبهاي پخت آجر استفاده مي شود.

نمکهاي کروم باعث سبز شدن رنگ شيشه مي شود.

کروماتها واکسيدها در رنگ مو و رنگهاي معمولي بکارمي روند.

دي کرومات پتاسيم يک معرف؟ شيميايي است که درتميز کردن ظروف شيشه اي آزمايشگاهي و بعنوان يک عامل تيترات مورد استفاده قرار مي گيرد.اين عنصر همچنين بصورت دندانه( مثلا ،عامل ثابت نگه دارنده ) در رنگرزي بکار مي رود.



شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس

1- اشخاص حقيقي

- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران

- حداقل سن 18 سال تمام

- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم



2- اشخاص حقوقي

- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )

- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور



مدارك مورد نياز:

1- ارائه درخواست كتبي به مديريت سازمان سازمان صنايع شهرستان.

2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن

3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازي

4- تصوير مدرك تحصيلي و سوابق كاري مرتبط با درخواست

5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء

6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلي و تكميلي

7- پوشه فنردار

8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهي تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست

اصلاحيه جواز تاسيس :

1- ارسال درخواست متقاضي توسط سازمان سازمان صنايع شهرستان (متقاضي) به مديريت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

2- دبيرخانه در مورد تغييرات مديريت ضمن بررسي اصلاحيه صادر و به اطلاع اداره تخصصي ميرساند.

3- دبيرخانه در موردي که نياز به کارشناسي تخصصي دارد درخواست را به اداره تخصصي جهت بررسي و اعلام نظر ارجاع مي دهد.

4- اداره تخصصي پس از بررسي وتائيد به دبيرخانه صدور مجوز ارجاع ميدهد.

5- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد مدير اقدام به صدور اصلاحيه جواز تاسيس نموده و رونوشت آنرا به بخشهاي ذيربط ارسال مي نمايد.



تعريف:

پروانه بهره برداري مجوزي است که پس از اتمام عمليات ساختمان و تاسيسات جهت فعاليت بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش سازمان صنايع صادر مي گردد.



صدور پروانه بهره برداري :

1- تکميل فرم درخواست پروانه بهره برداري توسط متقاضي و تائيد و ارسال آن توسط سازمان صنايع شهرستان به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- تائيد رئيس اداره تخصصي و ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز.

4- اخذ استعلام از ادارات ذيربط.

5- تهيه پيش نويس پروانه بهره برداري و تائيد مديريت.

6- صدور پروانه بهره برداري و ارسال رونوشت به بخشهاي ذيربط.





گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد اکسيد کروم

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد اکسيد کروم به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين صنعتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1633 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 36

حجم فایل:514 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: